Zou jij zonder mobiel internet kunnen leven?

Het is best grappig als je naar het verleden kijkt, enkele jaren geleden was mobiel internet nog helemaal niet zo groot als het vandaag de dag is. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een mobiel internet abonnement op zijn of haar telefoon. Niet zo vreemd ook, want het kost vrijwel niets en je kunt in contact blijven met iedereen via het internet.

social mediaApplicaties zoals Facebook, Whatsapp en Instragram hebben dit mogelijk gemaakt. Er was laatst een reclame op televisie of radio die vertelde dat je dagelijks vaker naar je mobiele telefoon kijkt dan naar je partner. Iets om eens over na te denken… Maar in dit bericht wil ik het eens hebben over dat mobiele internet. We zijn er in de afgelopen jaren een soort verslaafd aan geworden lijkt het wel. Iedereen is constant in beweging en volgt alles wat er gebeurd via social media. Als je een uurtje zonder je telefoon hebt gezeten, dan wil je direct alles even checken op Facebook, Twitter en E-mail. Toch is dit niet echt een goede ontwikkeling wat mij betreft. We lijken meer ge├»nteresseerd te zijn in social media dan ‘echt’ in elkaar. Hier moeten we iets aan doen!

1 dag per week niet

Ik wil een voorstel doen.. ik stel voor om iedere week 1 dag helemaal geen gebruik van het mobiele internet te maken. Bijvoorbeeld op zondag, als je toch in je pyjama op de bank aan het uitrusten bent. Je kunt het echt wel hoor. Natuurlijk kun hoef je niet helemaal geen internet meer te hebben. Als je een serie wilt kijken op Netflix ofzo, moet dat gewoon kunnen. Maar vermoedelijk doe je dat toch op je laptop of een ander apparaat. Laat gewoon op Zondag die telefoon liggen en kijk er niet naar om. Het geeft een enorme rust. Sinds enkele weten doe ik dit iedere zondag en soms ook nog op een andere dag. De eerste paar uur heb je een grote behoefte om hem toch te gaan pakken en op social media te gaan, maar het went als snel genoeg. Ik merk dat ik een stuk relaxter ben hierdoor en heb de volgende dag veel meer energie. Ik zou zeggen probeer het eens en laat mij weten hoe het ging! Je kunt altijd een t-mobile sim only abonnement vergelijken met verschillende providers. Zo ben je altijd voordelig uit!